Kumin Mónika

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

 

 

1999-ben nyertem felvételt az ELTE-BTK Művészettörténet szakára.

2001. február 12-19.: részt vettem a firenzei Fondazione Romualdo del Bianco  International Integration Meetings című programjában, ahol Harcosfej a firenzei Palazzo Vecchio anghiari csatajelenetéhez, Leonardo rajza a budapesti Szépművészeti Múzeum gyűjteményében címmel tartottam prezentációt.

2004. április-május: a kötelező egyetemi múzeumi gyakorlatot a Magyar Nemzeti Galéria Modern Osztályán töltöttem, itt szereztem első muzeológiával, gyűjteménykezeléssel kapcsolatos tapasztalataimat.

2006. januárjában megvédett szakdolgozatom címe: A magyarországi geometrikus művészet és kapcsolatai 1965 és 1980 között, témavezetőm Dr. Szőke Annamária volt.

2005. novemberétől vagyok a Szépművészeti Múzeum XIX. és XX. századi Gyűjteményének munkatársa. 2005. novemberében közreműködtem a Gyűjtemény új XIX. századi állandó kiállításának rendezésében. Folyamatos feladatot jelent az elmúlt másfél évtizedben kissé elhanyagolt Vasarely Múzeum „feltámasztásához” kötődő munkám. A Szépművészeti Múzeum 2006. januárjában állapodott meg a Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesülettel (Maurer Dóra, Gáyor Tibor, Haraszty István, Hetey Katalin, Konok Tamás, Nádler István, Vera Molnár). Ennek értelmében a kiállítások és a hozzájuk kapcsolódó események (pl. zenei programok az Új Zenei Stúdióval) szervezése mellett a Vasarely Múzeum adna helyet a művészek máig bővülő nemzetközi kortárs gyűjteményének, de a tervek között szerepel az érintettek életművét feldolgozó dokumentációs központ létrehozása is. Jelenleg a Maurer Dóra és Prosek Zoltán koncepcióját tükröző, 2006-ra tervezett négy kiállítás szervezése és koordinálása a feladatom. Továbbá a 2006. decemberében megnyíló Van Gogh Budapesten című kiállítás előkészítésében és a katalógus  szerkesztési munkálataiban  is közreműködöm.

2006. szeptemberében kezdtem meg tanulmányaimat az ELTE-BTK Művészettörténeti Doktori Iskolájában, kutatási témám címe: A magyar avantgárd nemzetközi kapcsolatai 1965 és 1980 között, témavezetőm Dr. Szőke Annamária.